انتخاب زبان

اولین گام برای ایجاد و توسعه برنامه اندرویدی انتخاب زبان کدنویسی است. تفاوت بین زبان های برنامه نویسی اندروید می تواند باعث سردرگمی شما شود. برای انتخاب زبان، ابتدا باید نقاط ضعف و قوت هر زبان را بدانید. در اینجا به صورت مختصر زبان های برنامه نویسی اندروید را معرفی می کنیم، پس از مطالعه این موارد می توانید زبان دلخواه خود را انتخاب کنید.

  • جاوا:جاوا زبان رسمی اندروید است و توسط Android Studio پشتیبانی می شود. (۳ جزوه آموزش اندروید استودیو را از اینجا می توانید دانلود کنید)
  • کاتلین:کاتلین زبان رسمی و ثانویه جاوا محسوب می شود و به تازگی به بازار معرفی شده است. این زبان تا حد زیادی مشابه جاوا است. به صورت کلی یادگیری آن اندکی آسان تر از جاوا است.

C/C++:زبان برنامه نویسی C++ برای توسعه بازی های اندرویدی مناسب است. یادگیری این زبان از موارد قبلی سخت تر است.

C#:این زبان نسخه آسان تر C یا C++ است. این زبان نیز برای توسعه بازی ها مناسب است.

BASIC:یکی از ابزارهای کاربردی است که برای تسهیل کد نویسی می توانید یاد بگیرید.

Corona/LUA:این ابزار که روی LUA واقع شده به شما در ساده شدن فرایند ساخت اپلیکیشن کمک می کند.

فون گپ(HTML , CSS , و جاوا اسکریپت):اگر نحوه ایجاد صفحات وب را می دانید، می توانید از این ابزار برای توسعه اپلیکیشن خود استفاده کنید.

جاوا

هنگام ایجاد و توسعه برنامه های اندرویدی، اولین گزینه استفاده از جاوا است. جاوا زبان رسمی اندروید است، و توسط گوگل به خوبی پشتیبانی می شود و اکثر برنامه های موجود در اپ استور توسط این زبان ساخته شده اند.

جاوا برای اولین بار در سال ۱۹۹۵ و توسط Sun Microsystems به بازار معرفی شد و به طور وسیعی در برنامه ریزی اپلیکیشن ها مورد استفاده قرار گرفت. کدهای جاوا توسط یک ماشین مجازی ران می شود، این ماشین مجازی روی سیستم عامل اندروید قرار می گیرد و توانایی تفسیر کد را دارد.

متاسفانه، پیچیدگی های این زبان برنامه نویسی باعث شده تا یادگیری آن سخت باشد. افرادی که با این برنامه می خواهند کار کنند باید افرادی حرفه ای باشند و کارکردن با این برنامه برای افراد مبتدی کار آسانی نیست. افرادی که می خواهند با این زبان کار کنند، باید با مفاهیمی مثل XML , Gradle, Android manifest آشنایی داشته باشند.

البته باید بگوییم که زبان جاوا، زبان بدی نیست بلکه بخاطر ویژگی های بسیار کاربردی و متنوعی که دارد یادگیری آن اندکی سخت است و البته به همین میزان بین افراد برنامه نویس محبوب است.

به طور کلی اگر می خواهید یک برنامه اندرویدی بسیار قوی ایجاد کنید، استفاده از جاوا بهترین گزینه است. برای آنهایی که توانایی کار با کدهای پیچیده را ندارند، توصیه می شود تا از طرح ها و کدهای آماده استفاده کنند. اگر یک فرد مبتدی هستید و می خواهید یک بازی بسازید، بهتر است از یک زبان ساده تر استفاده کنید و زمانی که حرفه ای شدید از این زبان بهره ببرید.

کاتلین

کاتلین اخیرا به بازار معرفی شده و زبان برنامه نویسی اندرویدی محسوب می شود. مشابه جاوا، کاتلین نیز روی ماشین مجازی ران می شود. فایل حاصله توسط این زبان دارای حجم و سایزی مشابه جاوا است. تفاوت آن با جاوا این است که این زبان راحت تر توسط سیستم خوانده می شود.

این برنامه خطاهای کمتری دارد و نیاز نیست در انتهای هر خط از نقطه ویرگول استفاده کنید. بصورت خلاصه، اگر فردی مبتدی هستید این گزینه برای شما مناسب است. تنها نکته ای که باید توجه کنید این است که برای داشتن پشتیبانی out - the - box باید نسخه بتای Android Studio را دانلود کنید.

C/C++

باید بیان کنیم که اکثر افرادی که این متن را می خوانند نباید از این زبان استفاده کنند. کدهای نوشته شده در این برنامه روی ماشین مجازی ران نمی شود، اما روی دستگاه ران می شود و همچنین باعث می شود کنترل بیشتری روی حافظه داشته باشید، استفاده از این ابزار برای بازی های ۳بعدی بسیار مناسب است. با این وجود باید بگوییم که این زبان باگ زیادی دارد و برای بازی های کامپیوتری بهتر است از این زبان استفاده نکنید.

C#

این زبان نسخه ساده تر C و C++ است که توسط ماکروسافت عرضه شده است. همانند جاوا، C# نیز در آزادسازی حافظه (از بین بردن فایل های اضافه) بسیار کاربردی است.

اگر قصد دارید یک برنامه اندرویدی ساده ایجاد کنید، توصیه می شود از ترکیبی از C# و Unity استفاده کنید.

Unity یک موتور بازی است (فضاهای گرافیکی مناسبی ایجاد می کند). با استفاده از این ابزار رایگان و قدرتمند می توانید در کمتر از یک ساعت بازی مخصوص خود را ایجاد کنید. در اکثر بازی های موجود در پلی استور از این ابزار استفاده شده است.

اگر بخواهیم به محدودیت Unity اشاره کنیم باید بگوییم که این ابزار تنها برای ایجاد بازی های اندرویدی مناسب است و برای توسعه دیگر برنامه های اندرویدی مناسب نیست.

BASIC

ابزاری بسیار قدرتمند برای یادگیری کدنویسی است. متاسفانه این ابزار توسط Android studio پشتیبانی نمی شود و در Unity یا Xamarin قابل مشاهده نیست. خبر خوب این است که می توانید با استفاده از ابزار B4A(BASIC 4 Android) برای برنامه های اندرویدی و توسط BASIC کدنویسی کنید. البته این گزینه هیچوقت اولین انتخاب برنامه نویسان نخواهد بود اما می توان این گزینه را هم در نظر گرفت. B4A به شما کمک می کند تا برنامه اندرویدی خود را سریعا گسترش دهید. از معایب آن باید بیان کنیم که این ابزار نمی تواند برنامه ای پیشرفته و قوی ایجاد کند و اینکه این گزینه، گزینه ای غیر رایگان است.

Corona

کورونا نیز ابزاری ساده است که به شما امکان توسعه برنامه های اندروید را به شکلی مطلوب می دهد. در این ابزار شما کد نویسی را در LUA انجام می دهید که فضای ساده تری نسبت به جاوا دارد. به شما اجازه می دهد تا پلت فرم های مختلفی را انتشار دهید. این ابزار برای ساختن بازی بسیار مناسب است. در این برنامه باید از یک ویرایشگر متنی مثل Notepad++ برای واردکردن کد استفاده کنید و می توانید این کد را روی یک امولاتور ران کنید.

با توجه به محدودیت هایی که این ابزار دارد، این برنامه بیشتر برای افرادی مناسب است که بخواهند برنامه ای ساده بسازند و به دنبال تقویت مهارت کدنویسی خود نباشند. اگر می خواهید در برنامه خود از ویژگی پرداخت درون برنامه ای استفاده کنید، ابتدا باید این قابلیت را خریداری کنید.

برای ایجاد و توسعه اپلیکیشن های اندرویدی از چه زبان برنامه نویسی استفاده کنیم؟

آموزش رسیدگی به رویدادها در برنامه نویسی اندروید

زبان ,برنامه ,های ,استفاده ,جاوا ,c ,این زبان ,این ابزار ,می شود ,است که ,از این ,زبان برنامه نویسی ,android studio پشتیبانی ,توسط android studio ,برنامه نویسی اندروید

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


حالا امروز - اخبار فناوری نازی منگول Mae's notes تابان روید علم با ارزش shimidann وبلاگ سارا keyvandelta مطب ایمپلنت تهران|دکتر وحید دهقان معرفي بهترين و معتبر ترين سايت هاي ايراني
دزدگ